Γαστρονομία

Κάθε μικρό χωριό της Αρκαδίας έχει τα δικά του ήθη και έθιμα στην γαστρονομία και στις γευστικές συνταγές.

Με φρέσκα και παραδοσιακά προϊόντα στις κουζίνες μας, μπορούμε να καλύψουμε γευστικά ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Η απλότητα των πιάτων μας με ένα συνδυασμό ισχυρής παράδοσης είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας.

Τα πιάτα μας δεν είναι απλά ένα πιάτο με το φαγητό, αλλά ένα μέρος και ένα κομμάτι της ιστορίας μας.

Εκλεκτές γεύσεις όπως οι τοπικές κατσίκες και τα πρόβατά μας, φρέσκα και νόστιμα λαχανικά που παράγονται με παραδοσιακό τρόπο, μια τεράστια ποικιλία από βότανα και τα χειροποίητα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής μας είναι τα συστατικά που είχαμε από τα αρχαία χρόνια και εξακολουθούμε να μαγειρεύουμε στα σπίτια και τις ταβέρνες μας και είμαστε έτοιμοι να τα προσφέρουμε και σε εσάς, σαν να προσθέταμε ένα επιπλέον πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι μας…

Το γνωστό κρασί Μαντίνεια που παράγουμε θα είναι μια εξαιρετική σύντροφιά.
Εκτός από τα all time classic πιάτα με κρέας έχουμε τον παραδοσιακό μας “τραχανά” (ένα είδος μικρού ζυμαρικού) και το “παστό” μας (καπνιστό χοιρινό), τα οποία είναι ιδανικά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα της περιοχής μας.

Η περιοχή είναι ευλογημένη όπως λέμε. Παράγουμε και μπορείτε να δοκιμάσετε εδώ προϊόντα όπως τα καρύδια, μήλα, κυδώνια, κεράσια, κάστανα, αχλάδια…

Χρησιμοποιούμε ό,τι παράγουμε, στα διάσημα γλυκά του κουταλιού μας με γοητευτικό άρωμα και επιδόρπια που είναι παράδοση εδώ, με παλιές συνταγές και πολλά εκσυγχρονισμένα ζαχαροπλαστεία, όπου μπορείτε να τα βρείτε όλα.
Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τις πίτες με μέλι και κανέλα, γαλατόπιτα (πίτες με γάλα και κρέμα γάλακτος) και την γνωστή «μουσταλευριά» μας.

Όλα παρασκευάζονται όπως θα έπρεπε να είναι … όπως θα τα προετοιμάζαμε για τις οικογένειές μας.

Το Μονοπάτι του Μαινάλου

Από τη Στεμνίτσα στα Λαγκάδια
Μήκος 75,2 χιλιομέτρων
Υψόμετρο 420 – 1550 μ

Σήμανση

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία και την πληροφόρηση σας, παρακαλούμε να μην ξεχάσετε να πάρετε τους

ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Φωτογραφίες