Είσαι έτοιμος για το μονοπάτι του Μαινάλου;

Αγαπητέ Επισκέπτη – Πεζοπόρε ,

Η Μαίναλον ΚΟΙΝ.Σ.Επ. σου εύχεται καλή απόλαυση στην πεζοπορία σου στο μονοπάτι του Μαινάλου και για την ασφάλεια σου, προτείνει να διαβάσεις τις οδηγίες που ακολουθούν.

Τι χρειάζεται να κάνεις για μια ασφαλή πεζοπορία στο μονοπάτι του Μαινάλου;

Ενημερώσου (από την ιστοσελίδα μας) για τον βαθμό δυσκολίας της πεζοπορικής διαδρομής και κάνε την σωστή επιλογή ανάλογα με την φυσική σου κατάσταση καθώς και μία ενημέρωση για τη χιλιομετρική απόσταση και τη διάρκειά της.

Ενημερώσου για τις καιρικές συνθήκες της κάθε πεζοπορικής διαδρομής που επικρατούν σε πραγματικό χρόνο μέσω της ιστοσελίδας μας, στο τέλος της περιγραφής της κάθε διαδρομής αλλά και στην σελίδα Γενικές Πληροφορίες κάτω κάτω

Ακολουθείς ανάλογα με την διαδρομή που έχεις επιλέξει τα ταμπελάκια (με χρώμα κόκκινο, πράσινο, κίτρινο) που έχουν το σήμα Μ.

Συμβουλεύσου τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στο μονοπάτι για τις αποστάσεις καθώς και την χρονική διάρκεια των πεζοπορικών διαδρομών.(ΠΡΟΣΟΧΗ : να υπολογίζεις για τις μεγάλες πεζοπορίες 2 ώρες επιπλέον για στάσεις. Ξεκίνα νωρίς το πρωί , μην ξεκινάς απόγευμα και βρεθείς νύχτα εν μέσω πεζοπορίας στο δάσος!)

Συμβουλεύσου τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στο μονοπάτι για τις αποστάσεις καθώς και την χρονική διάρκεια των πεζοπορικών διαδρομών. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να υπολογίζεις για τις μεγάλες πεζοπορίες 2 ώρες επιπλέον για στάσεις. Ξεκίνα νωρίς το πρωί , μην ξεκινάς απόγευμα και βρεθείς νύχτα εν μέσω πεζοπορίας στο δάσος!)

Σημείωσε (ή φωτογράφισε τις πινακίδες) τα τηλέφωνα των ταξί, του καταλύματος καθώς και της Μαίναλον ΚΟΙΝ.Σ.Επ., μήπως κάποια στιγμή τα χρειαστείς.
Εάν πεζοπορείς μόνος σου ενημέρωσε τον ξενοδόχο ή κάποιον οικείο σου για την επιλεγμένη διαδρομή σου καθώς και την ώρα που ξεκινάς.

Το Μονοπάτι του Μαινάλου

Από τη Στεμνίτσα στα Λαγκάδια
Μήκος 75,2 χιλιομέτρων
Υψόμετρο 420 – 1550 μ

Σήμανση

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία και την πληροφόρηση σας, παρακαλούμε να μην ξεχάσετε να πάρετε τους

Τι παίρνεις μαζί σου;

Καλή διαμονή και πεζοπορία στην Αρκαδία, στο μονοπάτι του Μαινάλου, σας εύχεται η Μαίναλον ΚΟΙΝ.Σ.Επ.