Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Πεζοπορία 6 χιλιομέτρων στο Hermes Trail

Σημείο συνάντηση: Η πηγή Αρσένη (διασταύρωση περιμετρικής οδού Λίμνης Δόξα με οδό για Μονή Αγίου γεωργίου), στις 10:00 το πρωί.

Σκοπός της εξόρμησης είναι μια πρώτη γνωριμία με τμήμα του HermesTrail, 80 περίπου χλμ. (Δερβένι, Ζάχολι, Σαραντάπηχο, Άνω – Κάτω Ταρσό, Φενεό, Άγιο Νικόλαο (όρια Κορινθίας – Αχαϊας), Αετοφωλιά, Μάδαρο, Λίμνη Δόξα, πηγή Κέρκενα, Πανόραμα, Αρχαία φενεό, Βίλλια, Στενό, Γούρα) που αναδεικνύει τη μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου.

Διαδρομή: Βαδίζοντας μέσα από τα πλατάνια για ένα περίπου χιλιόμετρο, παράλληλα με τα νερά της λίμνης, κάνουμε αριστερά προς την Αγία Παρασκευή. Ανεβαίνουμε στην πηγή Κέρκενα, πάντα μέσα από το δάσος με έλατα και πεύκα, και στη συνέχεια προχωρούμε παράλληλα με το παλαιό αυλάκι που μετέφερε το νερό της πηγής στα περιβόλια των χωριών της Αρχαίας Φενεού (Καλύβια) και Πανόραμα (Φονιά). Φτάνοντας στον δρόμο για Άγιο Νικόλαο, επιστρέφουμε στη Λίμνη Δόξα έχοντας κάνει μια υπέροχη κυκλική διαδρομή, που ολοκληρώνεται με ένα ελεύθερο πικνικ, δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης Δόξα.

Πληροφορίες: Παπαγεωργόπουλος Ανδρέας, τηλ. 6955803837

Η διαδρομή αποτελεί τμήμα του HermesTrail,  το οποίο καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από την Κοιν.Σ.Επ. “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ”.

Το HermesTrail είναι μέρος δικτύου 1.000 χλμ πεζοπορικών διαδρομών της Πελοποννήσου, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συντονίζει η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.

Συνδριοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Κοιν. Σ. Επ. ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν. Σ. Επ.